Verhuisbewegingen, ruimtegebruik en banen van vrouwen

Donderdag 06 oktober 2022

Verhuisbewegingen, toekomstig ruimtegebruik en banen van vrouwen. Het zijn drie heel verschillende thema’s. De overeenkomst is dat alle drie in beeld gebracht kunnen worden met behulp van LISA-data. In de nieuwe editie van LISA Nieuws vindt u drie artikelen over deze thema’s.

 

  

 

 

Jeroen Silvis en Michel van Wijk analyseren de verhuisbewegingen van vestigingen in de provincie Noord-Holland. De verkregen inzichten worden gebruikt om bedrijventerreinen en kantorenlocaties toekomstbestendig te maken.

Bureau Stedelijke Planning (nu Sweco) heeft een model ontwikkeld om een raming te maken van de toekomstige ruimtebehoefte in steden. Bianca Lemm laat zien hoe bevolkingsgroei en woningbouwambities van een stad met behulp van LISA-data vertaald kunnen worden in de toekomstige vraag naar werkfuncties en voorzieningen. Zie ook het artikel op de website van Sweco.

De rubriek LISA in beeld zoomt in op banen van vrouwen. Hoe heeft het aantal banen zich in de afgelopen tijd ontwikkeld? En in welke sectoren en branches werken (relatief) veel vrouwen?

DOWNLOAD LISA Nieuws nr 39

De volgende editie van LISA Nieuws verschijnt naar verwachting in het voorjaar van 2023.

Als u vragen of suggesties hebt of wilt reageren op één van de artikelen, neemt u dan gerust contact met ons op. Meer informatie over de LISA-cijfers, en wat deze voor u kunnen betekenen, vindt u op onze website www.lisa.nl. Of stel uw vraag via info@lisa.nl of het secretariaat (053-200 5350). Wij denken graag met u mee over uw onderzoeksvraagstukken.

ga snel naar
VOOR FEITEN EN CIJFERS OVER WERKGELEGENHEID